„Cum găsiţi această campanie? Electorală!”

Decembrie 8, 2009 at 1:38 am (A new era of the blog!) (, , )

1. S-ar putea să fi fost ziua de căpătâi a carierei lui Geoană. O şansă care anevoie se repetă în aceeaşi viaţă. O zi în a cărei oglindă nu se poate privi fără nod în gât nici după decenii. Faza cu “Mihaela, dragostea mea” va rămâne peste ani, antologică. Măcar voi să vă iubiţi, maică, că nimeni nu le poate avea pe toate…

2. CTP despre Băsescu, imediat după exit-poll: “Băsescu nu ştie să piardă”… Învaţă-l tu, mă!

3. “Învingătorii” îşi permit să fie generoşi. Geoană le-a mulţumit tuturor celor care au venit la vot. “Învinşii” îşi mângâie oştenii pe cap. Băsescu le-a mulţumit tuturor celor care au votat Traian Băsescu.

4. Nu mi-e milă de Geoană. Dintre toţi “maleficii” din România, pe unul singur nu trebuia să-l viziteze acasă, noaptea, în plină campanie. Pe Vântu. Ceilalţi “moguli”, alde Voiculescu şi Patriciu, n-au băgat mâna în mod direct în buzunarul românilor, aşa cum a făcut Vântu. Prin FNI. Măcar vreo sută de mii de păgubiţi au avut tot dreptul să-l penalizeze. Pe Geoană.

5. Atât probăseştii, cât şi antibăseştii, au depăşit orice limite ale adoraţiei şi respectiv ale ostilităţii. Naşu Moraru cu puştiul ăla îmbătrânit, care trage ocheade la cameră în timp ce cuvântă, au fost odioşi. Anteniştii, care şi-au populat studioul cu Vadim, Ciorbea sau Roman, adică revanşarzi care şi-au probat incompetenţa, unii de mai multe ori, au fost abominabili.

6. Este prima dată în cei 20 de ani de democraţie când Bucureştiul se desparte de bastioanele din Transilvania. Capitala era o insulă în marea sudică, mare fidelă feseneului. În timp ce vesticii au răspuns pozitiv la marota cu comunismul, bucureştenii au simţit pericolul în altă parte. Mă îndoiesc că Băsescu e interesat să înţeleagă ceva.

7. În primii 3 ani din noul mandat, Băsescu îşi poate permite multe insanităţi. Nu mai are interes electoral direct, nemaiputând candida la preşedinţie. De ce 3 ani? Fiindcă atunci vor fi alegeri parlamentare, iar electoratul va da un semnal încă de atunci. Din 2012 ar putea pierde referendumul dacă va fi suspendat de parlament. Ăla unicameral.

8. În ce ţară murim! Vreau şi eu în diaspora…

Anunțuri

17 comentarii

 1. Epigonul said,

  Precizare la nr 6: fac abstracţie de alegerile din 1990, alea nu pot fi încadrate în vreo categorie. De-aia s-a şi votat doar pentru un mandat de 2 ani, pe care Ilici nici nu şi l-a pus la socoteală! A fost, aşa, un bonus…

 2. Chip said,

  Ai trezit deontologul din tine ? 🙂
  Sau analistul?
  Cit despre campanie . . .erec . . .mai departe stii tu

 3. horace said,

  Da.. comentarii pertinente.. Numai ca „bastioanele din Transilvania”, alaturi de cei din Moldova au facut ca banii trimisi in tara la rude sa pastreze un curs leu-euro acceptabil si pentru cei ce aveau de platit rate. Cei din afara bastionului. Bastion eu cred ca e este Bucurestiul, care se leapada de o tara prin banii pe care ii maninca.. cu o foame canibala. Oare cit la suta din fondurile FNI merg in restul tarii? 15%? 20%? Oare de ce tocmai Johannis a fost propus premier? Ca doar vine dintr-un „bastion”.. Unul din milioanele de bucuresteni nu s-a gasit pentru o locomotiva mai buna de tras partidul in sus. Nu se va face treaba in Regat cit voi fi eu ceea ce sunt. Comentariile tale ramin „dust in the wind” in mizeria asta de Bucuresti. O sa-ti dai seama curind.

  PS. Te-ai simtit si tu un mic Geoana cu „Mihaela, dragostea mea”? Stii care e diferenta intre voi.. Unul era intr-un orgasm politic. Iar celalat o zice pe bune.

 4. Chip said,

  Se vor lepada foarte usor de banii din exil pentru ca romanului ii place sa se indatoreze peste tot: la banci, la Inalta Poarta, la Mama Rusie, la Unchiul Sam. Chiar si la Mama Omida.
  “Mihaela, dragostea mea” si „Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu” au fost antologice. Naumovici angajeaza-i pe astia doi (T.B.&M.G.) ca sunt buni de „copiraitari”.

  P.S. L-ai uitat pe TRU. O mostra mica de „truisme”: „Gata! Încă un asalt şi învingem! Serile şi votul final sînt ale noastre! Geoană s-a subţiat dar mai trebuie subţiat un pic. Veniţi! Acum cîştigăm!” :))

 5. Gindac said,

  Nu-i nimic, mai trec nişte ani…

 6. Epigonul said,

  … mai trecem si noi!

  PSD = Presedinte in Seara de Duminica
  🙂
  PDL = Presedinte in Dimineata de Luni

 7. Chip said,

  O mica pauza de la politica. Umbla vorba prin targ ca revine Metallica.
  http://www.iconcert.ro/concert-metallica-la-festivalul-sonisphere-de-la-bucuresti.html#more-23492

 8. Chip said,

 9. Epigonul said,

  Cip, cu Metalica mai vorbim (cica va fi la pachet cu Rammstein), dar cu Eric Clapton m-ai avut! Abia astept sa-l impusc pe serif…

  • Chip said,

   Inseamna ca o organizam un comando?
   Ce zici ne reglam tirul la un Chris Rea?

 10. horace said,

  Cica si AC/DC.. dupa cum spune lenti chiriac.. E criza, nene!

 11. Gindac said,

  Epigoane, mai bine înfiinţezi o rubrică muzical-cultural-educativă.

 12. Epigonul said,

  Da, se simte nevoia! Tocmai pentru ca e criza, trebuie sa cantam ca sa uitam de foame.

 13. Epigonul said,

  Dar sa ne intoarcem la politica, subiectul acestui post… As fi curios cum ar comenta „intelectualii lui Basescu” doua afirmatii ale acestuia din anul 2008 (inaintea alegerilor parlamentare, bineinteles!):

  1) „Criza economica nu va afecta Romania”

  2) „Stati linisti, sunt bani pentru salariile profesorilor”

 14. Epigonul said,

  Si sa plecam repede de la politica, sa nu ne imbibam!
  O varianta de vacanta pentru la vara:
  http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=304&cmd=articol&id=12051

 15. Chip said,

  https://tickets.acdc.com/
  o fi pe bune acum? 🙂
  P.S. Vine ACDC!

 16. Chip said,

  Melomani din toate garile descindeti in Bucuresti!
  Urmeaza la playlist un SIR 🙂
  http://life.hotnews.ro/stiri-prin_oras-6736740-video-elton-john-canta-bucuresti.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: